Biografie
Miggs de Bruijn

  • Orgin
    Nederland, Eindhoven
  • Links
  • email
    Miggs@040Records.nl
  • Genres
    [HipHop]

 

Wie is Miggs de Bruijn?

Miggs de Bruijn is geboren in Republiek Democratisch Congo waar hij op 8 jarige leeftijd samen met zijn moeder en broertje naar Nederland is geëmigreerd.
Op jonge leeftijd was Miggs al fan van Michael Jackson waardoor hij later met Hiphop en R&B in aanraking kwam. Hij raakte hierdoor hij vooral geïnspireerd door 50 Cent en door de mannen van THC. Wat er vervolgens voor zorgde dat Miggs zelf Hiphop begon te maken, in het begin vond niemand het iets en kreeg Miggs veel kritiek. Echter bleef Miggs zichzelf ontwikkelen waardoor hij ook steeds positievere reacties kreeg.
Dit motiveerde hem zo erg dat hij uiteindelijk alles op alles wilde zetten om te slagen als rapper in Nederland. Via Kareem Gazuani kwam hij terecht bij 040 Records en sindsdien is het hard gegaan met Miggs. Hij nam deel aan het programma THE NEXT MC van BNN en gooide hoge ogen in het programma, Miggs heeft mede door het programma een kleine buzz rondom zichzelf weten te creëren. Hier is door Miggs en z’n team handig op ingespeeld door in het voorjaar van 2014 zijn eerste officiële release uit te brengen namelijk de MONSTER EP. Op dit project hebben grote namen zoals FRESKU & AKWASI aan meegewerkt en is door heel het land goed ontvangen. Dit zorgde er uiteindelijk weer voor da Miggs in een korte tijd heel veel optredens in zalen en op festivals heeft gedaan in Nederland en Belgie.
Miggs staat bekend om zijn sterke liveshow en onnavolgbare moves op het podium en heeft dit onder andere op Appelsap en Smeerboel laten zien. Onlangs heeft Miggs ook nog het voorprogramma mogen doen van de Amerikaanse cultheld HOPSIN.

Miggs op State:
http://www.statemagazine.nl/artikel/478

Miggs op Hiphopinjesmoel:
http://www.hiphopinjesmoel.com/magazine/interviews/miggs-de-bruijn-ik-vind-mezelf-gewoon-de-beste

Wie is Miggs De Bruijn korte Docu:
http://youtu.be/I3SdIj01q-0

Keeping It Real

AY! (Prod. by mjNichols)

Hokje ft. Kosso & Kingsize (Prod. by Xavior Jordan)

Ze Willen Weten ft. Skinny

Leven Zonder Stress (Prod. by StatikMusic)

Hou Je Bek! Sessie ft. Skinny

Monster (Prod. by Shvndyy)

101Barz Interview

Appelsap 2014

101 Barz sessie